HL Vastgoed | Urk

Urk | Oranjewijk fase 3

Kenmerken
soort: koopwoning
vraagprijs: Prijs op aanvraag
Status: te koop
bouwjaar: 2019
type: hoekwoning
 
Oppervlakte en inhoud
woonoppervlakte: 0 m2
perceel oppervlakte: 0 m2
inhoud: 0 m3
 
indeling
aantal kamers: 0
aantal slaapkamers: 0
 
Energie
energielabel: A
cv ketel: nvt
 
Buitenruimte
tuin: nvt
achtertuin: nvt
ligging tuin: nvt
 
Garage
soort garage: nvt

Omschrijving

Informatie toewijzing bouwkavels, Oranjewijk 3e fase

Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Urk heeft de grondtoewijzing voor de Oranjewijk 3e fase vastgesteld. De procedure rond de uitgifte van deze kavels zal afwijken van de eerder uitgegeven kavels. De gemeente vindt het wenselijk dat bij de uitgifte van de nieuwe kavels, ook eisen worden gesteld aan de toewijzing van woningen aan de kopers. Het systeem van loting zorgt ervoor dat er voor de desbetreffende kopers meer transparantie, openheid en vrijheid in keuze is.

Welke woningen komen in aanmerking voor het lotingsysteem?
Niet iedere woning komt in aanmerking voor het lotingsysteem, het bouwbedrijf en de gemeente besluiten welke woning er eventueel buiten het lotingsysteem wordt gehouden. Het lotingsysteem is vooralsnog niet van toepassing voor appartementen, twee-onder-één-kap woningen en vrijstaande woning. De loting is verplicht voor de starters rij/hoekwoningen en de levensloopbestendige woningen

 

Loting bijeenkomst
De toewijzing van de woningen aan de kopers vindt plaats via een lotingsysteem. De loting valt onder de verantwoordelijk van de gemeente en zal onder toezicht van de notaris worden verricht. Het bouwplan voor de woningen moet vooraf worden ingediend bij de gemeente Urk. Als er voldoende bouwplannen zijn ingediend, wordt de lotingbijeenkomst georganiseerd. De Gemeente zal, op de voor haar gebruikelijke wijze (publicatie in Urkerland en op de gemeentelijke website) belangstellenden informeren over de lotingbijeenkomst.

Voorwaarden inschrijving woningen
Voor de inschrijving van de starters- en levensloopbestendige woningen zijn een aantal voorwaarden opgesteld. De gemeente wil hiermee bereiken dat bepaalde categorieën woningen voor de juiste doelgroep beschikbaar zijn en blijven. De voorwaarden en inschrijfformulieren kunnen te zijner tijd bij de balie van het gemeentehuis worden opgehaald. Het inschrijvingsformulier moet via het bouwbedrijf en/of makelaar bij de gemeente worden ingediend.
Een inschrijving kost € 250,- en dient bij de inschrijving te worden voldaan aan de gemeente. U krijgt dit geld terug als u geen woning wordt toegewezen. U krijgt dit geld niet terug als u zich gedurende de procedure terugtrekt uit de selectieprocedure of als u een woning krijgt toegewezen.
De gemeente Urk heeft een eisenpakket opgesteld. Veel ervan is redelijk standaard, maar er zijn ook eisen m.b.t. het (gezamenlijke) inkomen van inschrijver(s). Zo mag een inschrijver voor een tussenwoning in 2018 geen hoger (gezamenlijk) inkomen hebben dan € 36.798,- (N.B. dit bedrag kan nog wijzigen).

 


Wat kan uw makelaar voor u betekenen?
Wilt u op voorhand weten welke projecten er aan gaan komen of bent u benieuwd of de aan te kopen woning voor u wel financieel haalbaar is? Kom dan eens langs, dan lopen wij de verschillende projecten van de bouwbedrijven waarvan wij de inschrijving begeleiden, met u door en kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekgesprek.Let op niet iedere woning wordt door de gemeente Urk verloot; elk bouwbedrijf mag 1 of meerdere woningen buiten het lotingssysteem houden (en dus onderhands verkopen). Nieuwe appartementen worden niet via verloting gegund maar op de traditionele wijze. Van de de via ons verkopende bouwbedrijven komen er een 4 tal nieuw te bouwen appartementencomplexen op de markt. Ook hier hebben wij al informatie over klaarliggen.
Zit er een project voor u bij, dan zorgen wij dat u een reminder krijgt zodat u zich tijdig kunt inschrijven op het project van uw keuze.
Nadat de loting heeft plaatsgevonden komt u opnieuw in contact met uw makelaar. Deze verstrekt u de laatste informatie over de betreffende nieuwbouwwoningen en gaat met u om de tafel zitten om de koop-/ aannemingsovereenkomst op te stellen, toe te lichten en uiteindelijk te ondertekenen.


Houdt onze website in de gaten.
Binnenkort kunt u ook via onze site meer informatie tegemoet zien over de projecten die in de verkoop gaan.
Dus, houdt onze site goed in de gaten en like ons op facebook!

 

Map